Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Student înjunghiat de un masterand de 43 de ani

injunghiat-300x245Un student de 23 de ani al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi a ajuns, în noaptea de luni spre marți, în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași cu gâtul tăiat.
Agresorul este un bărbat de 43 de ani din Suceava, masterand.

Potrivit reprezentanților Poliției ieșene, Ionuţ Cojocaru, student în anul IV, cazat în T11 la camera 111, se pregătea să iasă în oraş, pe la miezul nopții, şi a trecut pe la camera 120, de pe acelaşi palier, unde era cazat suceveanul Marian Gavril Nergheş, student la master, anul I, în vârstă de 43 de ani, ca să îi salute pe cei care participau la o petrecere de ziua unuia dintre tinerii cazaţi acolo.

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, Marian Gavril Nergheş, de loc din Suceava, aflat în stare avansată de ebrietate, se certa cu unii dintre colegii lui de cameră, iar în urma scandalului l-a atacat cu un cuţit chiar pe Ionuţ, din Neamţ, care abia intrase în cameră. El a fost înjunghiat în zona gâtului, colegii de cameră au sunat la 112, acesta a fost transportat de urgenţă la spital, unde a intrat direct în sala de operaţie.

„Pacientul s-a prezentat cu o plagă tăiată de cuţit submandibular stânga, de opt centrimetri, în urma unei agresiuni. A fost operat la ora 01.15, intraoperator s-a constatat că sângerarea era la nivel muscular şi că nu erau atinse vasele mari“, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon“.

Suceveanul Marian Nergheş a fost reținut pentru tentativă de omor. Marți, el a fost înaintat  şi magistraţilor de la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, care a fost şi acceptată.

„A fost un scandal între doi colegi de pe acelaşi palier, în urma consumului mare de alcool. A fost o reacţie disproporţionată. A fost o singură lovitură de cuţit în gât, o lovitură aplicată din faţă, se pare că doar constituţia robustă a victimei a făcut ca rezultatul să nu fie unul mai grav“, a declarat Alexandru Pecincu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru Ziarul de Iași.

„Am fost chemat la ziua cuiva, mă pregăteam să ies în oraş şi am trecut pe la ei să îi salut. Băieţii serveau ceva şi respectivul s-a apucat să scoată penisul afară şi să facă unele figuri. Un coleg i-a spus să se potolească şi, în momentul acela, a luat cuţitul în mână, iar primul în cale am fost eu“, a declarat victima Ionuţ Cojocaru pentru „Ziarul de Iaşi“.

Acesta a mai spus că a reuşit să îl prindă de mână şi să blocheze cea mai mare parte din lovitură, altfel ar fi fost acum în stare mult mai gravă. „Norocul meu a fost că l-am prins de mână şi am reuşit să-l opresc, iar el m-a lovit din încheietura palmei mai mult. Un prieten a sunat la Poliţie. Nu a fost o înjunghietură curată, dacă nu apucam să-l opresc… Mi-a deschis o plagă destul de mare la gât, am fost cusut, iar acum starea e stabilă. Zona cu rana mi s-a umflat foarte tare. Am spus şi eu că am avut puţin noroc“, a mai spus Ionuţ Cojocaru. Doctorii i-au spus că starea sa este una stabilă şi că va mai fi ţinut câteva zile sub observaţii pentru a vedea cum evoluează starea sa.

Marian Gavril Nergheş va fi evacut din cămin.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*