Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Cluburile din Iaşi, capcane ale morții. “Nu avem ieşire, ci ne teleportăm!”

clubDe frica controalelor, sub masca doliului pentru victimile din clubul Colectiv din Bucureşti, o parte dintre administratorii discotecilor şi cluburilor şi-au pus lacăt la uşi, nopţile de sâmbătă şi duminică. În altele, cum ar fi Skin sau Coopers, tinerii s-au dezlănţuit atât sâmbătă, cât şi duminică. Tinerii din Iaşi au denunţat în mediul virtual probleme la mai toate cluburile, în special în privinţa ieşirilor de evacuare. Printre ele, şi Cafeneaua Piaţa Unirii, care a fost amendată la începutul anului de către pompieri pentru lipsa autorizaţiei. Câte cluburi ale morţii sunt oare în Iaşi?

În Iaşi, numărul cluburilor şi al barurilor sunt într-un număr mare, prin prisma zecilor de mii de studenţi care studiază la universităţi. În fiecare weekend, în cluburile din municipiu petrec mii de tineri, însă mulţi dintre ei nu ştiu că îşi periclitează viaţa. În cazul unui incendiu puternic sau al unui cutremur, aceştia sunt prinşi în localuri ca şoarecii în capcane, deoarece nu au pe unde fugi.

Reporterii „Ziarului de Iaşi” au sunat mai mulţi administratori de cluburi din Iaşi pentru a-i întreba câte de sigure sunt cluburile în care dansează tinerii. Unul dintre cele mai frecventate esteFratelli, unde sâmbătă noaptea dansează chiar şi o mie de persoane. Aici, weekend-ul trecut a fost suspendată petrecerea. Până săptămâna viitoare. Managerul clubului a dat asigurări că sutele de tineri care participă la petreceri sunt în siguranţă, cel puţin în privinţa ieşirilor de evacuare. “Cu siguranţă, la noi, situaţa este în regulă. Vă aşteptăm oricând să vedeţi locaţia. Există patru ieşiri de urgenţă, şi nu sunt blocate. Avem şi pe scările interioare care dau în exterior către Palas”, a spus Răzvan Maxim, managerul clubului Fratelli.

Sâmbătă la amiază, la ora 14, pe site-ul clubului a apărut un mesaj care anunţa suspendarea temporară. “În aceste momente, cuvintele sunt de prisos. Înainte de orice, suntem oameni. Durerea este a noastră, a tuturor. Într-o zi de doliu este important să fim alături de toţi cei afectaţi de această tragedie. Toate cluburile Fratelli sunt închise”, spunea mesajul, la care au dat “like” aproape 1.500 de persoane. “Un gest de apreciat, aşteptăm şi măsurile de siguranţă impuse de lege pentru aceste locaţii să fie respectate. Nimeni nu vrea să se ajungă la aşa ceva şi se pare că dacă nu luăm lucrurile în serios, se ajunge la tragedii”, se arăta în primul comentariu postat de un tânăr, ca răspuns al măsurii luate de club.

Citește continuarea aici!

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*