Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Percheziţii la Iaşi, la suspecţi de evaziune fiscală cu produse agro-alimentare

Un număr de 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează, marţi dimineaţă, 50 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, IaşiSuceava, Hunedoara, Maramureş, Buzău şi Giurgiu. Sunt vizate persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse agro-alimentare.

De asemenea, sunt puse în executare 42 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că reprezentanţii unor societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate şi ar fi declarat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cheltuieli reflectate de achiziţii fictive de produse agro-alimentare, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*