Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Maşini de 40.000 euro, furate din Italia, descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit două autoturisme, un Citroen Jumpy şi un BMW X6, în valoare totala de 40.000 euro, care figurau ca fiind declarate furate din Italia. Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat, marţi pe raza municipiului Iaşi, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate.

Astfel, pe timpul acţiunii, au oprit in trafic un autoturism marca Citroen Jumpy care, in urma verificarilor, s-a stablit ca este declarat furat de către autorităţile din Italia.

Proprietarul autoturismului, ieşeanul Florin B., în vârstă de 40 ani, a declarat că autoturismul s-a aflat în procedură de achiziţie în sistem leasing, de la o companie din Italia, dar nu a mai avut posibilitatea să achite integral ratele aferente contractului.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Aceiaşi poliţişti de frontiera au oprit în trafic pe raza municipiului Iaşi un autoturism marca BMW X6, despre care se deţineau informaţii că este declarat furat de către autorităţile din Italia. Conducătorul autoturismului, cetăţeanul român Ionuţ B., în vârstă de 30 ani, a declarat că autoturismul aparţine prietenului său Iulian B., în vârstă de 31 ani, care este plecat în Italia şi nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează ca fiind furat.

Lucrătorii au întocmit în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.

Cele două autoturisme, în valoare totală de 40.000 euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*