Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Şi-a întâlnit pentru prima dată tatăl şi fratele. Drama trăită de o tânără de 31 de ani din Iaşi

O tanara de 31 de ani din Iasi a trecut prin cea mai emotionanta zi din viata ei, dupa cum ea insasi marturiseste: si-a intalnit pentru prima oara tatal si fratele.

Fata a crescut intr-un centru de plasament si de un an de zile si-a cautat cu infrigurare membrii familiei. A reusit sa dea de urma celor doi cu ajutorul unei fundatii.

Cand era doar un bebelus, Elena a ramas singura pe lume. Tatal a intrat in inchisoare 6 luni, pentru ca ar fi injurat un militian, iar mama a murit de boala.

Cativa ani, fetita a fost crescuta de bunica materna, care i-a preluat si pe alti trei frati mai maricei. Dar pana la urma, Elena a ajuns la un centru de copii, iar fratii pe la rude. Toata copilaria si adolescenta, Elena si-a dorit sa-i regaseasca si spune ca i-a visat de nenumarate ori. Dupa ce s-a maritat si a nascut si o fetita, s-a decis ca trebuie sa afle mai multe despre trecutul ei si a apelat la autoritati.

In tot acest timp, si unul dintre fratii ei a facut eforturi sa o gaseasca. Miercuri, in sfarsit, s-au reintalnit, iar tatal celor doi frati si-a cerut iertare ca i-a parasit.

Cu toate ca Elena a fost nevoita sa se maturizeze devreme si a trecut prin multe necazuri, marti a fost emotionata pana la lacrimi de bucuria regasirii tatalui ei.

„Imi cer scuze fata de tine si te rog sa ma ierti… ca n-am putut„, a spus tatal emotionat.

Apoi Elena l-a cunoscut si pe fratele ei, acum de 39 de ani. Tatal Elenei a aflat acum ca este bunicul unei fetite de 3 luni.

Elena Radu: „Vedeam la centrul de plasament ca vin parintii la copii si ii luau acasa, in vacante. Eu stateam la poarta si ii asteptam, o singura data i-am visat„.

Intalnirea de azi a devenit posibila si datorita unui ONG care a luptat pentru aceasta regasire.

Gelu Pintilie, reprezentant ONG: „Suntem bucurosi ca am reusit sa punem bazele acestor intalniri si sa oferim aceasta caldura sufleteasca fetei, care timp de 28 de ani n-a avut ocazia sa-si imbratiseze parintii”.

Elena, fratele si tatal ei, isi doresc ca in scurt timp sa-i regaseasca si pe ceilalti doi frati.

Sursa: Stirile Protv

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*