Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Patru ieşeni prinşi cu aproape 10.000 de ţigarete de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontiera Frăsuleni, în apropierea malului românesc al râului Prut, patru persoane de sex masculin care transportau trei colete voluminoase.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetăţenii români, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi, iar in coletele transportate erau 99.200 ţigarete marca Plugarul.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul că doi dintre tineri au mai fost depistaţi, în cursul anului trecut, încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, fiind cercetati pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Tinerii au declarat că ţigările nu le aparţin şi că în schimbul sumei de 2000 lei trebuia să le transporte de la malul râului Prut până în localitatea Frasuleni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigaretele în valoare de  22.114 lei  au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*