Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Trei cetăţeni străini depistaţi că locuiau ilegal în Iaşi

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat, în perioada 15 – 20 ianuarie a. c., o serie de acţiuni pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma acţiunilor efectuate în diferite zone ale municipiului Iaşi, au fost depistaţi  cu şedere ilegală patru cetăţeni străini, dintre care  trei din Israel şi unul din Republica Moldova.

Persoanele în cauză au intrat legal în România însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul naţional.

Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au dispus, împotriva  cetăţenilor străini,  următoarele măsuri: trei dintre aceştia au primit decizie de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara, în termen de 15 zile, cel de-al patrulea a primit o comunicare de părăsire a ţării, prin care este obligat să părăsească România în cel mult trei zile, întrucât este posesorul unui drept de şedere pe teritoriul unui stat membru U. E.,

 

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 1200 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*