Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Drumul judeţean Iaşi-Botoşani a fost finalizat

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a participat marţi la conferinţa de finalizare a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere interjudeţene DJ282C, DJ282, DJ282B, Iaşi – Botoşani”. Evenimentul principal a avut loc în satul Plugari, comuna Plugari, la acesta fiind prezenţi şi câteva sute de localnici din comunele Ţigănaşi, Vlădeni, Şipote şi Plugari.

„Sunt foarte bucuros că am finalizat acest drum pe care locuitorii din cele patru comune de pe traseu îl numeau Drumul Groazei. Preţ de mulţi ani a fost impracticabil, oamenii preferând să circule pe un drum creat pe câmp. Opinia mea este că a devenit cel mai frumos drum din judeţ, atât din punct de vedere al lucrărilor, cât şi al peisajelor de pe traseu. Împreună cu drumul de la Dobrovăţ sau cel de la Cristeşti – Tătăruşi concurează pentru titlul de cel mai frumos drum din România”, a declarat Cristian Adomniţei.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013 şi a avut o valoare totală de 82.038.960,46 lei, inclusiv T.V.A., din care 58.237.042,60 lei finanţare nerambursabilă. Durata implementării a fost de 64 de luni, potrivit unui comunicat al Consiliului Judetean Iasi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*