Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Pistol descoperit în portbagajul unei maşini, la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un pistol cu aer comprimat marca „Whisper X” şi muniţie aferentă acestuia, asupra unui cetăţean din Republica Moldova, care nu deţinea documentele necesare.

Luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Costin V., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 49 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Touareg, înmatriculat în Spania.

Cu ocazia controlului de frontieră, fiind întrebat dacă deţine bunuri cu regim special, bărbatul a declarat că are în portbagajul autoturismului o armă cu aer comprimat, cu muniţie aferentă, marca Whisper X, calibrul 4.5 mm, şi 3 cutii cu alice metalice calibrul 4.5 mm, fiecare conţinând câte 500 bucăţi.

Întrucât bărbatul nu a putut prezenta documentele legale pentru deţinerea acestora arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*