Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

O familie cu 13 copii a primit ordinul „Constantin Brâncoveanu”, la slujba de Sfânta Parascheva

O familie cu 13 copii din localitatea Roznov, judeţul Neamţ, a primit ordinul Constantin Brâncoveanu semnat de Preafericitul Daniel. Tatăl copiilor, Neculai Popa, a primit ordinul Constantin Brâncoveanu, iar soţia sa, Georgeta, a primit ordinul Crucea Maria Brâncoveanu. Distincţia a fost oferită chiar de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la slujba închinată Sfintei Parascheva. Fiecare dintre cei 13 copii ai familiei a primit câte un coş  în care se aflau, printre altele, şi cărţi de rugăciuni.

Mama acestora a primit o icoană cu Sfânta Parascheva, iar tatăl Biblia. Cei 13 copii ai familiei sunt: Andrei (3 ani), Matei (6 ani), Emilian (8 ani), Paula (11 ani), Iuliana (14 ani), Cristiana (16 ani), Mihaela (17 ani), Silvia (19 ani), Estera (21 de ani)- studentă la Facultatea de  Farmacie, Gabriela-studentă la Facultatea de Medicină, Cornel-absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Ligia (25 ani)- absolventă a Facultăţii de Artă, în prezent pictează biserici în Italia, Iustina.
Aceştia au mers la slujba de Sfânta Parascheva îmbrăcaţi în costum popular. Potrivit IPJ Teofan, tatăl familiei este inginer de profesie, dar pentru că nu şi-a mai găsit de lucru în domeniu s-a apucat de agricultură şi astfel a reuşit să îşi întreţină familia.

„În ciuda vremurilor care sunt şi în ciuda greutăţilor care ne ating pe fiecare, reuşesc să rămână drepţi, să rămână verticali în faţa istoriei, să muncească un petic de pământ, două hectare de teren, să aibă 13 copii, să nu întindă mâna nici la autoritatea locală, nici la organismele Bisericii şi cu braţul şi mintea lor să aducă slavă lui Dumnezeu şi să arate un adevăr, că acest lucru, în cele din urmă, este posibil”, a spus IPS Teofan.

De asemenea, IPS Teofan a spus că cei doi soţi sunt un exemplu că  orice familie poate creşte mai mult de un copil.

 

Nimic altceva decât credinţa lor puternică în Dumnezeu, participarea lor la viaţa parohială, implicarea multor tineri şi tinere din această familie în mişcările creştine de tineret au dat celor doi soţi, Neculai şi Georgeta, forţa să răzbată prin lume, să arate că acest lucru este, în cele din urmă, posibil. Cei mai mulţi dintre noi, cei mai muţi dintre români care nu au copii sau au un singur copil zic-E prea grea viaţa, suntem prea săraci, avem prea multe lucruri de făcut şi nu ne putem permite să avem mai mulţi copii. Dumnezeu a binecuvântat această zonă a ţării prin familii cu mulţi copii”, a adăugat IPS Teofan.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*