Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Preşedintele CJ Iaşi a participat la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi, dar şi la USAMV

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a participat, luni, la festivităţile de la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iaşi şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veternară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV).
„Astăzi, 15 septembrie, am participat la deschiderea anului şcolar la Colegiul Național ”Garabet Ibraileanu” Iași. Este o zi memorabilă şi mă bucur din inimă că am putut să fiu alături de elevi, dascăli şi părinţi într-un moment atât de special. Probabil de anul viitor cei mici vor avea săli de clasă noi în zona Codrescu. S-au construit multe case şi blocuri noi în Copou şi sunt mulţi părinţi cu copii mici, care caută o şcoală.  Îmi propun să amenajăm 5 săli noi de clasă pentru clasa primară şi cred că vom reuşi să aducem comunităţii şi aceste realizări”, a spus Adomniţei, la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”.
Astăzi am participat la deschiderea anului universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veternară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV). Cu peste un secol de tradiţie, USAMV este poate cel mai bun lucru care s-a întâmplat Iaşului şi întregii Moldove în istoriile lor moderne.  La micii fermieri, care au alte provocări decât marii fermieri din judeţ, nu am găsit o putere de coeziune mare. Ei au venit spre Consiliul Judeţean cu cereri de sprijin. Astfel, a luat naştere proiectul Transagropolis, parcul agro-industrial al judeţului şi al regiunii, investiţie care va fi realizată în comuna Leţcani, de Consiliul Judeţean, şi va fi inaugurată la mijlocul anului viitor. Folosind acest vad pe care îl creăm în Iaşi vom rezolva o altă mare dorinţă a noastră. Felicit conducerea USAMV că a luat decizia de a dezvolta Agralim, cel mai important Târg al Fermierilor din Regiunea noastră. Anul viitor vom veni lângă dumneavoastră să dezvoltăm Agralim şi să aducem toată înţelepciunea românească din domeniul agriculturii la Iaşi. Avem toate motivele, suntem un centru consacrat. Avem fermieri mari şi mici care demonstrează că sunt de top, avem resursa umană. Avem toate ingredientele pentru a consolida şi dezvolta acest lucru. Eforturile noastre au fost intensificate prin Camera Agricolă. Cu ocazia aceasta îi mulţumesc doamnei Monica PANDELEA, directorul acestei instituţii, care este un absolvent al acestei Universităţi. Împreună am reuşit să îi ridicăm pe micii producători şi fermieri din regiunea noastră. Ei aveau nevoie de acest instrument. Doresc tuturor, studenţilor, profesorilor, conducerii Universităţii un an universitar cu succese, cu multe realizări profesionale pentru toate facultăţile, pentru întreaga Universitate şi pentru fiecare dintre membrii ei”, a spus şeful CJ la USAMV.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*