Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Contrabandist prins de poliţişti gonind cu maşina încărcată cu ţigări

Un contrabandist care circula cu 106 km/h în localitate a ajuns pe mâinile oamenilor legii. În autoturismul său, poliţiştii din Iaşi au depistat peste 200.000 de ţigarete fără documente legale. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul cu care acestea erau transportate a fost indisponibilizat.

Joi, poliţiştii rutieri din Iaşi au oprit în trafic, pe o DE 583, în localitatea Vânători, un autoturism care era condus de un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din municipiul Iaşi. Şoferul a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu o viteză de 106 km/h, pe un sector de drum, unde viteza maximă admisă era de 50 km/h.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, în habitaclul acestuia au fost găsite mai multe colete, de dimensiuni mari, ambalate în folie de culoare neagră. Deoarece existau suspiciuni cu privire la conţinutul acestora, coletele au fost verificate, iar în interior au fost găsite pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

Şoferul, împreună cu un pasager, au fost conduşi la sediul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru continuarea cercetărilor, iar în urma controlului amănunţit asupra autovehiculului au fost descoperite 203.380 de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova, pentru care nu existau documente de provenienţă.

Autovehiculul a fost indisponibilizat, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 100.000 lei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al Rom âniei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*