Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Anchetă la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi după ce un bebeluş a murit imediat după naştere

Părinţii unui bebeluş care a murit imediat după naştere îi acuză pe medicii de la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi de malpraxis. Tatăl micuţului a făcut plângere la Poliţie, acuzând că soţia sa nu a primit îngrijirile medicale necesare.

„În cursul zilei de miercuri, bărbatul, originar din Iaşi, a depus o plângere la Poliţie, el reclamând că soţia sa nu a primit îngrijiri corespunzătoare la naştere. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi au fost demarate cercetări la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vâjiac. În plus, a fost dispusă efectuarea unei necropsii în cazul bebeluşului, pentru a se stabili cauza decesului acestuia.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi o informare privind cazul semnalat la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Elena Doamna” .

Bărbatul, Constantin Ciobanu, nu acuză un medic anume, dar susţine că personalul medical ar fi acţionat prea târziu în cazul naşterii soţiei sale. Bărbatul spune că bebeluşul ar fi putut fi salvat dacă angajaţii maternităţii ar fi intervenit la timp.

Soţia bărbatului, Ioana, îşi făcuse toate analizele şi a făcut un ultim consult pe 8 septembrie. În urma ecografiei a rezultat că femeia avea dilataţii de 3 centimetri, iar tânăra mămică a fost internată.

Soţia mea nu profesează, dar are studii ca asistent medical generalist şi a observat că are probleme. Am venit de urgenţă, dar în spital nu era niciun medic de gardă, nicio infirmieră, niciun asistent pe holurile spitalului. Am intrat în sala de travaliu unde a fost soţia mea îngrijită de o infirmieră, care m-a dat afară din sală şi nu mi s-a spus dacă era medic de gardă. Triajul era inchis şi erau doar pacientele din saloane. Nu am dat de vreo urmă de personal. Am sunat-o pe doamna dr. Niculescu şi nu ne-a răspuns măcar o dată. Am sunat la 112, am menţionat că nu este medic în spital, iar operatorii mi-au spus că sunt într-o unitate spitalicească, lucru pe care îl ştiam, şi nu mi s-a trimis niciun echipaj de poliţie. Credeau că este o alarmă falsă”, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, soţul femeii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*