Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Profesoară condamnată după ce doi elevi s-au înecat

O profesoarã din Iaşi a fost condamnatã definitiv de Curtea de Apel Constanța la trei ani închisoare cu suspendare, dupã ce doi elevi aflaţi sub supravegherea sa, s-au înecat în mare, în urmã cu cinci ani la Eforie Sud. Elisabeta Mincior este obligate să plătească 50 de mii de euro, daune morale împreună cu unitatea de învăţământ, scrie Esttv.

Instanţa a decis, miercuri, sã menţină pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpã pe care Elisabeta Mincior o primise de la Judecãtoria Constantă, dar a hotãrât sã majoreze cuantumul daunelor morale cãtre unul dintre părinţi, de la 20.000 de lei la 50.000 de euro. Suma respectivã trebuie achitatã de cãtre profesoarã în solidar cu Şcoala Gimnazialã Ciorteşti, din judeţul Iaşi, unde învăţau copiii. Decizia de miercuri a Curţii de Apel Constanța este definitivã.

Elisabeta Mincior fusese condamnatã în toamna lui 2013 de Judecãtoria Constanța la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpã, dupã ce în 2009 venise cu mai mulţi copii într-o tabãrã la mare, iar doi dintre aceştia de 13 , respectiv 14 ani s-au înecat. Mama copilului înecat nu mai are linişte de 5 ani. Cu lacrimi în ochi spune că nu a primit nimic de la profesoară în tot acest timp. ..doar hăinuţele copilului mort. Recunoaşte că nu ar avea puterea să se intalnesca cu cea care, din neglijenţa i-a omorât copilul.

Profesoara Elisabeta Mincior le-a spus anchetatorilor cã fusese avertizatã de cãtre salvamari cã zona respectivã este periculoasã, iar copiii nu trebuie sã intre în apã. Le-a spus elevilor, însă nu a fost ascultatã.Elisabeta Mincior, profesoară de chimie la o şcoală din judeţul Iaşi este acuzată că a dus grupul pe care-l avea în supraveghere pe o plajă neamenajată din Eforie Sud. Deşi pe plajă era afişat indicatorul ”Scăldatul Interzis” , profesoară a ales acel loc pentru grupul pe care îl avea în supraveghere. Cinci elevi au intrat în apă. Doar trei au mai revenit, speriaţi, la mal. Doi, au murit înecaţi sub ochii îngroziţi ai colegilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*