Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

O firmă din Iaşi, la un pas să câştige un contract de aproape 36 de milioane de lei la Suceava

O firmă din Iaşi este la un pas să câştige un contract de aproape 36 de milioane de lei la Suceava după o „bătălie” cu o firmă din Botoşani, care a încercat să pună mâna pe această investiţie apelând inclusiv la Consiliul Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor.  Ultima contestaţie a firmei botoşănene Victor Construct, care a vrut să se ocupe de asfaltările pe bani europeni de la Suceava, a fost respinsă, luni, de Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor, astfel încât firma Geprocon SA Iaşi poate fi declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de Primăria Suceava. Asta, însă,  dacă Victor Construct nu va face o plângere la Curtea de Apel Suceava, în termen de zece zile.

Prin constestaţia sa, Victor Construct susţinea că oferta  sa „a fost  declarată inacceptabilă şi neconformă, deşi respectă atât cerinţele minime de calificare prevăzute în fişa de date a achiziţiei, cât şi dispoziţiile legale referitoare la justificarea preţului ofertat” şi solicita „ anularea raportului procedurii şi a tuturor actelor subsecvente;  obligarea autorităţii contractante la reanalizarea şi reevaluarea ofertei sale, şi emiterea unei comunicări privind rezultatul procedurii, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare în materia achiziţiilor publice şi a prevederilor documentaţiei de atribuire, precum şi cu respectarea principiilor consacrate de art. 2 alin. 2 din O.U.G. nr. 34/2006”.

Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor respinge, ca urmare a neconstituirii garanţiei de bună conduită în  conformitate cu prevederile art. 271 din O.U.G. nr. 34/2006 cu  modificările şi completările ulterioare, contestaţia formulată de către S.C. VICTOR CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Botoşani, Str. Ion Pillat nr. 18,  jud. Botoşani, în contradictoriu cu MUNICIPIUL SUCEAVA, cu sediul în Suceava, Bd. 1 Mai nr. 5A, jud. Suceava”, se arată în decizie.

Firma ieşeană care este la un  pas de a obţine contractul în valoare de 35,67 milioane de lei, este cunoscută mai ales pentru lucrări hidrotehnice şi de instalaţii şi mai puţin pentru pentru asfaltări  în oraşe.

Proiectul presupune modernizarea 8,3 kilometri de străzi şi cuprinde inclusiv podul şi pasarela de la Iţcani. Banii provin  atât de la Primărie, cât şi de  la proiecte europene derulate în anii precedenţi. Străzile care ar urma să fie modernizate sunt, potrivit proiectului, Traian Vuia, Cernăuţi (partea de la sensul giratoriu până dincolo de podul de la Iţcani), Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei (fără partea inclusă în celălalt proiect european de modernizare a străzilor din oraş), Calea Unirii (fără zona din celălalt proiect european de modernizare a străzilor), Cuza Vodă şi Universităţii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*