Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Incredibil, un colonel de la ISU Iaşi conducea fără permis de 17 ani

Poliţiştii rutieri au descoperit că un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi se urca la volan deşi avea permisul anulat din 1997. Totul a ieşit la iveală după ce locotenent-colonelul Dănuţ Diaconu a fost victimă într-un accident rutier, scrie Ziarul de Iaşi.

Caz incredibil descoperit de poliţiştii rutieri din Iaşi pe străzile judeţului. Un banal accident rutier la care agenţii au intervenit în urmă cu câteva zile a scos la iveală că un angajat cu experienţă de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Iaşi conducea pe drumurile publice deşi are permisul anulat de 17 ani. Locotenent-colonelul D.D. (51 de ani) s-a ales cu dosar penal, şefii săi spunând că fapta sa nu are nicio legătură cu activitatea profesională.

Ghinionul colonelului: o maşină a intrat în el

Potrivit informaţiilor obţinute de „Ziarul de Iaşi“, pe 5 august, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi au fost solicitaţi pentru a interveni la un accident rutier minor produs pe raza localităţii Strunga. Acolo, o autoutilitară intrase pe contrasens şi lovise în plin un autoturism Renault pe care îl conducea D.D. Acesta din urmă a suferit răni uşoare, însă a fost obligat, la fel ca şi celălalt şofer care a produs accidentul, să sufle în fiolă şi să prezinte actele vehicului. Poliţiştii au aflat atunci că pompierul Diaconu conducea pe drumurile publice deşi avea permisul de conducere anulat din 1997.

„La faţa locului au intervenit poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi care, în timpul inves­tigaţiilor, au descoperit că victima accidentului rutier avea permisul anulat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără permis“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Reacţia conducerii ISU

Reprezentanţii ISU Iaşi spun că pompierul D. D se afla în concediu medical în momentul în care a fost implicat în evenimentul rutier. Dan Iamandi, şeful ISU, a precizat ieri că angajatul său se afla în continuare în concediu, subliniind că acesta nu conduce autospeciale ale pompierilor şi că nu a creat probleme până acum. „Omul este în concediu şi dacă a greşit va răspunde în faţa legii. Fapta sa nu are nicio legătură cu instituţia noastră sau cu activitatea sa la ISU Iaşi“, a spus Iamandi.

Potrivit unor surse, în această pe­rioadă, angajaţii instituţiei sunt supuşi unui control al permiselor de conducere. Prin intermediul unui purtător de cuvânt, reprezentanţii unităţii au menţionat ieri că activitatea este una periodică şi nu ar avea legătură cu incidentul în care a fost implicat Dănuţ Diaconu.

Reporterii „Ziarului de Iaşi“ nu au reuşit să ia legătura cu pompierul ieşean.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*