Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Profesor universitar ieşean din Iaşi mort în timpul unei excursii în Munţii Retezat

Profesorul universitar ieşean, Iulian Cătălin Stângă, de la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, a murit, la doar 35 de ani, în timpul unei excursii în Munţii Retezat. El a fost doborât de rucsacul greu pe care îl căra şi s-a prăbuşit în gol 100 de metri.

Iulian Stângă se afla într-o excursie de lucru cu studenţii, care făcea parte a unui proiect de cercetare complex, coordonat de lectorul ieşean: „evaluarea riscurilor naturale şi a vulnerabilităţilor teritoriului, analiza patrimoniului pedologic al Carpaţilor Orientali, estimarea ritmului de ravenare în Podişul Moldovei, impactul lacurilor de acumulare asupra mediului sau riscurile hidro-climatice şi pedo-geomorfice în bazinul Bârladului”.

Tragedia s-a petrecut la o altitudine de 2.000 de metri, profesorul fiind însoţit de grupul de studenţi. De altfel, studenţii au fost cei care au sunat la Salvamont, iar după ore întregi de căutări a fost găsit. El a căzut într-o râpă de aproximativ 100 de metri. Profsorul era căsătorit şi avea un copil. El va fi înmormântat sâmbătă, 9 august, în localitatea natală – Bogdăneşti, judeţul Vaslui.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*