Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Acţiuni de prevenire a poliţiştilor ieşeni, pentru siguranţa copiilor

Pe parcursul vacanței de vară, polițiștii ieșeni continuă acțiunile de prevenire în tabere, excursii turistice, expediţii şi alte activităţi de petrecere a timpului liber, grupul țință fiind format din copii și adolescenți, dar și adulții care îi însoțesc.
Scopul acestui demers este de a crește gradul de siguranță al copiilor și de a reduce riscul de implicare într-un eveniment neplăcut.
O ultimă acțiune de acest gen a fost susținută ieri, 29 iulie 2014, de către polițiști ai Serviciului Rutier și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în incinta Parcului de Joacă şi Miniferma “Arca lui Noe” aflat în sat Bârnova, com. Bârnova.
Cei 50 de copii și cadre didactice/voluntari aflați în locația susmenționată, în tabăra “Meşteri în vacanţă” organizată de Fundaţia “Izvor”, au discutat cu polițiștii pe următoarele teme:
• Educaţie rutieră – principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton, biciclist/mopedist sau şofer; Consecinţele unui comportament neatent în trafic, etc.;
• Siguranţă personală – recomandări generale pentru a nu deveni victima unei infractor; Măsuri elementare care trebuie cunoscute şi puse în practică;
• Comportamente adecvate pe timpul vacanţei de vară – în spaţii publice, zone de agrement, în tabere şi excursii, etc. – pentru a nu fi implicat în evenimente neplăcute sau diverse accidente;
• Prevenirea faptelor comise cu violenţă – consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive, implicarea în fapte de violenţă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*