Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Vezi cine sunt câștigătorii Concursului de proză „Ionel Teodoreanu”!

Biblioteca Județeană Iași anunță desemnarea câștigătorilor Concursului de volume colective de proză „Ionel Teodoreanu”. Lansat în octombrie 2013, concursul s-a adresat elevilor cu vârste între 10 și 20 de ani, din întreg județul Iași. Sub îndrumarea unui profesor coordonator, școlile participante la concurs au trimis volume de proză colectivă, fără o tematică impusă, în limita a 260.000 de semne pentru un volum.

Juriul concursului a hotărât acordarea următoarelor premii:

  • Premiul pentru cel mai bun volum: Calea tainică, Colegiul Naţional Iași, profesor coordonator: Doina Moraru.
  • Premiul pentru cea mai bună proză: Bogdan Locovei, cl. a XII-a, Colegiul „Costache Negruzzi”, pentru La linia una, din volumul Relieful metaforei, profesor coordonator: prof. dr. Mihaela Doboş.
  • Premiul special: Emanuel Enache, cl. a VI-a, Liceul Răducăneni, autorul volumului Poveşti la gura sobei.

Premiul cel mare constă în tipărirea volumului, acordarea drepturilor de autor pentru fiecare elev cuprins în volum şi o excursie pentru autorii incluşi în volumul premiat.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 21 iunie 2014, în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul Internaţional al Educaţiei 2014. La eveniment sunt invitați să participe toți elevii care au trimis lucrări pentru concurs, însoțiți de profesorii coordonatori. Ora și locul desfășurării festivității vor fi anunțate ulterior.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

1 Comentariu

  1. olariu elena spune:

    FELICITARI! Iniţiativă lăudabilă! pentru că, din umbră, am coordonat şi şlefuit diamnatul ENACHE EMANUEL, clasa a VI-a, Liceul Răducăneni, cu sinceritate vorbesc, mă bucur enorm, acest copil nefiind la primul premiu obţinut. Darul este al lui Dumnezeu, care i l-a dat, al mamei care l-a născut, al învăţătoarei care i-a pus condeiul în mână şi, indubitabil, al celui ce a voit că aici , la Răducăneni, dintr-o sământă autohtonă, să răsară un copac la umbra căruia , în vremi de restrişte, să ne aşezăm, foiletând paginile gândurilor sale… MULŢUMIM! Olariu Elena, bibliotecar

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*