Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Peste 200 de poliţişti vor supraveghea ceremonia de beatificare a unui episcop catolic, la Iaşi

Sâmbătă, pe stadionul “Emil Alexandrescu” din municipiul Iaşi va avea loc ceremonia de beatificare a unui episcop catolic, la care sunt aşteptate să participe peste 20.000 de persoane.

Pentru ca acest eveniment   să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, peste 250 de poliţişti de la ordine public ă , rutieră, investigaţii criminale şi transporturi vor fi pregătiţi să acţioneze pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Poliţia ie şeană a luat măsuri suplimentare pentru ca deplasarea pelerinilor  spre şi dinspre mun. Iaşi, respectiv, în zona stadionului “Emil Alexandrescu”  să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Astfel, întrucât peste 200 de autocare şi 100 de microbuze vor tranzita judeţul Iaşi, peste 60 depoliţiştii rutieri se vor afla în stradă pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere. Aceştia vor monitoriza şi dirija traficul rutier pe principalele artere din judeţ.

Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

·
Având în vedere suplimentarea trenurilor de călători şi numărul mare de pelerini care vor călători cu trenul, pentru a fi prezenţi la ceremonia de beatificare,   poliţiştii de la transporturi vor patrula în zona gărilor şi în trenuri, pentru   prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, cerşetoriei, vagabondajului, precum şi a faptelor antisociale, pe trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată .

Acţiunile de menţinere a ordinii şi liniştii publice se vor desfăşura în sistem integrat, în cooperare cu celelalte instituţii, cu atribuţii în domeniu (I.J.J. Iaşi, Poliţia Locală şi I.S.U.) .

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*