Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Vezi cum va fi vremea între 21 aprilie şi 4 mai!

Meteorologii anunta vreme calda, in perioada 21 aprilie- 4 mai. Potrivit Administratie Nationale de Meteorologie, in Moldona, in primele trei zile, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor diurne în jur de 21…22 de grade, apoi valorile termice vor marca o scădere, în medie, spre 18….16 grade – temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La începutul celei de-a doua saptămâni de prognoză se estimează o încălzire uşoară a vremii, maximele termice urmând a se situa în jurul unei medii de 19 grade, iar până la începutul lunii mai nu se mai întrevăd oscilaţii semnificative ale regimului termic diurn.

Minimele nocturne se vor încadra, în medie, între 7 şi 10 grade, fiind în general mai ridicate decât mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie şi începutului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză.

like facebook Probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată în fiecare zi, începând cu data de 22 aprilie, iar în intervalul 24 – 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse şi vor posibile cantităţi de apă mai însemnate.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12…14 grade şi minime ce vor urca de o valoare mediată de 2…3 grade până spre 5…6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 şi 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, în medie.

 

Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în jurul datelor de 24, 26 şi 28 aprilie.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*