Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Un elicopter al MAI a transportat o echipă medicală pentru prelevarea trei organe la Iaşi

Trei vieţi vor fi salvate în urma unei misiuni aeromedicale a piloţilor Ministerului Afacerilor Interne, după ce un elicopter s-a deplasat din Bucureşti la Iaşi pentru transportul unei echipe medicale formată din doi medici specialişti, care a realizat duminică o intervenţie de prelevare de organe.

„Medicii au prelevat la Iaşi un ficat şi doi rinichi. Imediat după intervenţia de prelevare, echipa medicală a revenit în Bucureşti la ora 15,25, aterizând la baza aeriană a Ministerului Afacerilor Interne. Două dintre organele prelevate vor fi transportate la Institutul Fundeni din Capitală (un ficat şi un rinichi), în timp ce un rinichi a rămas la Iaşi pentru salvarea unei alte persoane”, informează un comunicat al MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, a aprobat desfăşurarea duminică a unei misiuni aeromedicale cu un elicopter de tip MI-17, la solicitarea Agenţiei Naţionale de Transplant.

Misiunile aeromedicale de acest tip sunt coordonate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de secretarul de stat Raed Arafat.

În urmă cu o săptămână, alte 62 de persoane au fost salvate în urma misiunilor aeromedicale desfăşurate de piloţii Ministerului Afacerilor Interne în cooperare cu echipele medicale SMURD.

Cu un total de 93 ore de zbor executate, piloţii Ministerului Afacerilor Interne au executat misiuni de prim ajutor şi transport medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate, misiunile desfăşurându-se prin prin Punctele de Operare Aeromedicală S.M.U.R.D., din Bucureşti, Arad, Târgu Mureş, Craiova, Iaşi şi Constanţa.

De asemenea, Avionul Piper PA-42 Cheyenne III a executat mai multe misiuni de salvare, cu ajutorul căruia au fost transportate în siguranţă şi salvate încă nouă persoane.
Sursa: RomaniaTv

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*