Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Sute de candele şi zeci de kilograme de lumânări confiscate de poliţişti

Luni, poliţiştii ieşeni au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii de natură economică, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, precum şi combaterea infracţionalităţii stradale, pe raza întregului judeţ. Astfel, peste 100 de poliţişti din cadrul structurilor de Investigare a Fraudelor, Rutieră, Transporturi şi Ordine Publică, au acţionat pe raza întregului judeţ, atât pe raza municipiilor, oraşelor şi localităţilor rurale, cât şi în afara acestora, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică. În cadrul acţiunii poliţiştilor au verficat326 de agenţi economici şi mijloace de transport, fiind constatate 5 infracţiuni de evaziune fiscală, şi au fost aplicate 346 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 145.745 lei.

În urma unor controale la 4 societăţi comerciale din comuna Belceşti, judeţul Iaşi, s-a constatat că aveau expuse spre comercializare candele şi lumânări fără a deţine autorizaţii în acest sens. Societăţile au fost sancţionate cu câte 1000 lei, fiind confiscate în total 62 de kilograme de lumânări şi 380 candele.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, poliţiştii au întocmit 2 dosare penale sub aspectul săv ârşirii infracţiunii de contrabandă, pe numele a  două persoane, un tânăr de 26 de ani, respectiv o femeie de 44 de ani, care au fost depistate în zona Pieţei Nicolina, în timp ce comercializau ţigarete de contrabandă. Totodată, a fost sanctionată contravenţional o femeie de 54 ani, care a fost depistată în Piaţa Chirilă în timp ce vindea   ţigări de provenien ț ă  Republica Moldova.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*