Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Sancţiuni de peste 30.000 de lei în urma unei razii în trafic

Razie de amploare, marţi, pe drumurile naţionale şi europene din Iaşi. Poliţiştii de poliţie rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi ale structurilor de profil din judeţ, au organizat şi executat o acţiune pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept.

În cadrul acţiunii desfăşurate, au fost date 132 de amenzi, în valoare de 31.255 de lei şi 23 de şoferi au rămas fără permis de conducere. Cele mai multe sancţiuni s-au dat pentru şoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.
Spre exemplu,  fost depistat conducătorul unui auto, Mihai H., de 54 ani, din comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi, care se deplasa pe D.E. 583, în oraş Podu Iloaiei, iar la o trecere pentru pietoni nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 340 lei şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.
De asemenea, a fost depistată conducătoarea unui auto,  Gabriela C., de 20 ani, din comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, care se deplasa pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiul Iaşi, iar la o trecere pentru pietoni, nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, angajat în traversarea regulamentară a străzii. Conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 340 lei şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*