Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Fost inspector al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi, găsit incompatibil de ANI

Fostul inspector al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi, Lucian Nedelciuc, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit celor de la ANI, exista un conflict de interese de natură administrativă în cazul lui Nedelciuc, deoarece  în perioada exercitării funcției publice (16 ianuarie 2008 – 24 mai 2013), Casa de Asigurări de Sănătate Iași a încheiat două contracte de furnizare de servicii medicale, în valoare de 1.348.433 Lei, cu două societăți în cadrul cărora soția sa deține calitatea de asociat.

El a încălcat „dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”, se arată într-un comunicat al ANI.

Nedelciuc a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, arată ANI.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fost inspector al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi, găsit incompatibil de ANI | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*