Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Arestat după ce a trecut râul Prut înot, cu 32 de cartuşe în geantă

O patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, judeţul Iaşi, a depistat şi reţinut, joi, pe  direcţia localităţii de frontieră Colţu-Cornii, în apropierea malului drept al râului Prut, un bărbat care avea hainele ude şi nu îşi justifica prezenţa în zonă.

În urma verificărilor specifice efectuate în cooperare cu autorităţile statului vecin, s-a stabilit că bărbatul este un cetatean din R. Moldova, în vârstă de 19 de ani, care a traversat râul Prut înot, pentru a intra ilegal în România.

Asupra persoanei au fost găsite, într-o geantă, printre obiectele personale, un număr de 32 cartuşe de calibru 7,62 mm, două hărţi, un livret militar personal, două cuţite, un telefon mobil şi un binoclu.

În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că a găsit cartuşele pe teritoriul R. Moldova şi intenţiona să le folosească la aprinderea focului, pentru a se încălzi. De asemenea, a declarat că nu a văzut niciodată România şi dorea să ajungă în municipiul Iaşi.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:  intrarea sau ieşirea din tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat a României, contrabandă calificată prin introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substanţe radioactive, substanţe toxice, deşeuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase şi  deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept.

Cele 32 de cartuşe au fost predate Serviciului Criminalistic al I.P.J. Iaşi pentru efectuarea unei constătări tehnico-ştiinţifice balistice.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat Judecătoriei Răducăneni, care a dispus arestarea preventivă a celui in cauză pentru 30 zile.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*