Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Mii de ţigări de contrabandă şi zeci de litri de alcool confiscaţi de poliţiştii ieşeni

Poli ţiş tii din cadrul  Serviciului de Investigare a Fraudelor,  poliţiştii rutieri şi de ordine publică, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, au organizat, joi,  o acţiune pentru depistarea persoanelor care încalcă Codul Vamal.

Astfel, a fost oprit în trafic, pentru verificări, Constantin P., de 29 de ani, care conducea pe DE 583, un autoturism. În autovehicul se aflau alte două persoane, Eduard P., 33 ani,  precum şi un bărbat de 34 ani. Cu ocazia controlului autovehiculului au fost identificate doua sacoşe în care se aflau 2.240 de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, de diferite m ărci, care aprţineau lui P. Eduard. Pe numele acestuia s-a întocmit un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de Contrabandă – deţinerea de produse care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Poliţiştii l-au depistat pe Petru B., de 31 ani, din comuna Leţcani, judeţul Iaşi, care se afla în zona Pieţei Nicolina şi oferea spre vânzare cantitatea de 600 de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, poli ţiş tii din cadrul Postului de Poliţie Victoria, au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza autorizaţiei emise de instanţă, la locuinţa lui M. Florin, de 56 de ani, din comuna Victoria,  care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cu ocazia percheziţiei au fost ridicate mai multe bunuri de provenienţă Republica Moldova: 3880 ţigarete de diferite mărci;
16 pachete conţinând tutun vrac;
113 ţigări din foi de diferite m ă rci;
77,5 litri alcool.

Cercetările continuă, urmând a fi propuse măsuri legale.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*