Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Elevă de 14 ani din Iaşi, urcată din faţa internatului cu forţa în maşina unui tânăr

O adolescentă de 14 ani de la un cunoscut liceu din oraş a făcut reclamaţie împotriva unui tânăr de
20 de ani care a luat-o cu maşina din poarta internatului şi ar fi încercat să o violeze. Băiatul a plecat ulterior în Italia. Din spusele mamei, modul în care Poliţia a făcut ancheta pare şi mai revoltător.

Dosar fierbinte de viol ajuns în vizorul poliţiştilor. O adolescentă de 14 ani de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu“ îl acuză pe un tânăr de 20 de ani că ar fi ademenit-o să urce în maşina sa pentru a merge la un suc, însă a dus-o într-o locuinţă din mediul rural, unde ar fi încercat să o violeze.

Minora Elena T. a fost luată cu maşina de Constantin Dinte chiar din preajma internatului Liceului „Costache Ne­gruzzi“, acolo unde locuieşte.

Familia: A fost sechestrată

Potrivit unei comunicări adre­sate Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Iaşi, obţinută de „Ziarul de Iaşi“, mama Elenei T. îl acuză pe Constantin Dinte, de 20 de ani, că ar fi mers în după-amiaza zilei de 10 februarie în faţa caminului Colegiului „Costache Negruzzi“ şi ar fi ademenit-o pe Elena T. să meargă cu el la un suc.

A urcat-o într-o maşină şi, îm­po­triva voinţei ei, a dus-o la o casă în comuna Leţcani, satul Bo­gonos. Aici a ţinut-o toată noaptea, nu i-a permis să plece, nu a o readus-o la cămin, pu­nând-o în alertă pe sora ei mai mică şi pe pedagogul de serviciu“, spune mama fetei în documentul citat.

Femeia mai susţine că a doua zi a fost sunată de pedagogul de la internat, care a a­nunţat-o că fiica ei nu a dormit în cămin.

„Am depus o plângere la poliţie însoţită de certificatul medico-legal, pentru că fiica mea mi-a povestit că Dinte Constantin a sechestrat-o şi a încercat să o violeze. Când am fost chemată la sediul poliţiei din comuna Leţ­cani, nu mi s-a permis să stau alături de minoră, dimpotrivă, am fost dată afară, lăsând-o pe victimă în prezenţa lui Dinte Constantin, cu toate că fiica mea era şi este într-o stare de şoc“, se mai arată în documentul citat. Femeia s-a adresat procurorilor cerând ca audierea fiicei sale să fie făcută în prezenţa unui avocat şi a ei. Între timp, în urmă cu câ­teva zile, Constantin Dinte ar fi plecat în Italia.

Familia elevei cere audieri de faţă cu un psiholog

„Vom cere ca, în momentul audierii părţii vătămate, să fie audiată în prezenţa unui psiholog din cadrul Direcţiei Ge­nerale de Asis­tenţă Socială şi Protecţia Copilului, având în vedere vârsta acesteia şi faptul că este traumatizată“, ne-a spus avo­cata minorei, Gianina Po­roşnicu.

 

Sursa: Ziarul de Iasi

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*