Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Un puternic om de afaceri din Iaşi a câştigat în instanţă o avere

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis, joi, ca un cunoscut om de afaceri ieşean să primească o avere în urma unei exproprieri făcute de Consiliul Judeţean.

Societatea Geprocon SA, condusă Giani Canschi,a obţinut în instanţă despăgubiri de 3.701.885,29 de euro, după ce suprafaţa de 9000 de metri pătraţi, din care 947 reprezintă construcţii, deţinută de societate urmează să fie folosită pentru dezvoltarea aeroportului.

Iniţial reprezentanţii Consiliului Judeţean i-au propus omului de afaceri, 500.000 de euro, însă acesta a refuzat suma, iar litigiul s-a tranşat în instanţă. Practic în urma exproprierii societatea Geprocon trebuie să îşi mute sediul.

Tribunalul Botoşani a decis suma cu care urmează a fi despăgubit, iar instanţa superioară a menţinut decizia, modificând doar momentul plăţii, 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii, faţă de 30 de zile de la comunicare.

Nici decizia magistraţilor suceveni nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*