Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Un preot a căzut în patima jocurilor de noroc

Şoc la vârful Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Unul din capii bisericii a fost destituit pentru că a băgat mâna adânc în conturile lăcaşului de cult. Motivul este acela că preotul a acumulat datorii uriaşe către diverse persoane, pe care nu a mai avut cum să le acopere. Datoriile au fost făcute din cauza jocurilor de noroc.

Cutremur de proporţii în Biserica Ortodoxă Română, scrie bzi.ro. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi preoţi din Iasi este implicat într-un scandal uriaş. Stareţul Mănăstirii Golia, Vitalie Danciu, este în centrul unei poveşti incredibile cu jocuri de noroc, cămătari şi bani lipsă din gestiunea lăcaşului de cult.

Toate acestea din cauza patimei jocurilor de noroc care a pus stăpânire, se pare iremediabil, pe părintele staret Vitalie Danciu. Totul a început în urma cu doi ani, când părintele Donciu a căzut în patima jocurilor de noroc.

Înaltul prelat a pierdut sume mari de bani pe un site de pariuri sportive şi până la a băga mâna în banii Mănăstirii, nu a mai fost decât un pas. Pentru că banii nu-i mai ajungeau, părintele Vitalie Donciu a împrumutat sume mari de bani de la cămătari, dar şi de la mai multe persoane publice din judeţul Iaşi.

Nu o singură dată s-a întâmplat ca părintele stareţ să fie căutat la Mănăstire de „persoane dubioase”, care veneau să-şi recupereze banii.

Toate aceste lucruri au ajuns şi la urechile mitropolitului IPS Teofan, care a dispus un control la Mănăstirea Golia. În urma acestui control, se pare ca s-a descoperit o gaură financiară importantă. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât lăcaşul de cult este supus în prezent unui amplu proces de reabilitare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*