Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Filmul „Canibal”, în care joacă ieşeanca Olimpia Melinte, câştigător al unui premiu Goya

Cea de-a 28 a ediţie a Festivalului de Film Goya, echivalentul spaniol al Oscarurilor, s-a încheiat aseară la Madrid cu decernarea premiilor. Printre câştigători s-a aflat, indirect, şi actriţa ieşeancă Olimpia Melinte. Pelicula „Canibal”, în regia lui Manuel Martin Cuenca, a primit trofeul pentru Cea mai bună imagine, semnată Pau Esteve Birba.

Olimpia Melinte a fost nominalizată la categoria Revelaţia anului care i-a revenit, în cele din urmă, actriţei Natalia Molina din filmul „Vivir es facil con los cerrados” („E uşor să trăieşti cu ochii închişi”).

Pelicula „Canibal”, în care Olimpia Melinte joacă dublu rol, a fost nominalizată la această ediţie a premiilor Goya la 8 categorii.

„Canibal”, considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului, a început circuitul festivalier în 2013, în cadrul Festivalurilor Internaţionale de Film de la Toronto şi San Sebastian. Filmul, coprodus de Tudor Giurgiu, va rula în curând şi în cinematografele din România.

Pentru acest film, actriţa, în vârstă de 27 de ani, a învăţat limba spaniolă, a urmat cursuri de masaj şi a fost nevoită să se îngraşe 10 kilograme.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*