Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Vezi cum s-au împărțit banii județului Iași !

După îndelungi dezbateri, bugetul Consiliului Judeţean pentru acest an a primit votul consilierilor. Conducerea instituţiei a estimat cheltuieli de 920 de milioane în 2014 şi încasări mai mici cu 200 de milioane.

Cea mai mare sumă, o treime din total, va ajunge în şcolile din judeţ şi la instituţiile de cultură – 309 milioane de lei. Doar 10% din suma alocată școlilor va fi direcționată către cele 6 spitale din subordinea Consiliului Judeţean, iar 170 milioane de lei vor fi cheltuiţi cu persoanele care beneficiază de asistenţă socială.

„Secţiunea dezvoltare este bine fundamentată, apreciem noi. Din austeritatea care este la ora actuală, chiar şi pentru drumurile judeţene s-a alocat o sumă importantă pentru a putea face reparaţiilor ce sunt solicitate de către comunele judeţului Iaşi,” a spus Iordan Vintilă, consilier judeţean PNL.

„Cheltuielile la care se angajează Consiliul Judeţean pe anul 2014 rezulta tot din taxe şi impozite strânse. Deci, practic, acest buget este făcut de aşa manieră încât să nu ajute la o dezvoltare a judeţului,” este de părere Liviu Bulgaru, consilier județean PDL.

Consiliul Judeţean va primi, în acest an, o sumă importantă de bani de la Uniunea Europeană – 390 milioane de lei.

„Cele două mari categorii de lucrări care se vor face anul acesta au fost trecute ca și cheltuieli şi nu au fost realizate anul trecut, s-au constituit în nerealizări de investiţii – cele două mari care înseamnă aeroportul şi SMIDUL,” a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean.

Şi ambulatoriile Spitalelor de Pneumoftiziologie, Neurochirurgie şi cel al Maternităţii Cuza Vodă vor fi reabilitate cu bani europeni. Investiţia este de 6 milioane de euro.

Sursa: Digi24

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*