Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Sute de poliţişti vor fi prezenţi la manifestările de Ziua Unirii pentru a asigura ordinea

Vineri, pentru ca Ziua Unirii Principatelor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, 380 de poliţişti vor acţiona, alături de celelalte forţe de ordine,  pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi sunt pregătiţi să intervină dac ă vor fi sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.politisti

Din totalul poliţiştilor care vor acţiona, 310 poliţişti vor fi prezenţi în zonele unde se vor desfăşura manifestări prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, iar 70 de poliţişti vor patrula în celelalte zone ale muncipiului Iaşi.

Se va acţiona pentru men ț inerea climatului de ordine ș i siguran ț ă publică , şi se vor desfăşura ac ț iuni specifice de ordine publică ș i siguran ț ă rutieră, în scopul prevenirii ș i combaterii oricăror evenimente care pot perturba ordinea ș i lini ș tea publică.

Poliţiştii din cadrul structurilor de Investigaţii Criminale vor fi prezenţi în zonele unde se vor desfăşura manifestări, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă, furturilor sau a altor fapte de natură penală.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Iaşi vor acţiona pentru o călătorie în siguranţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţia Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonele cu restricţii rutiere, să circule cu maximă atenţie , să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea lor.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuoare, iar traversarea străzilor să o facă numai pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoare verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*