Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Lucrările la drumul Iaşi- Botoşani ar putea începe săptămâna viitoare

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean  Iaşi- Botoşani ar putea începe săptămâna viitoare deoarece vremea este caldă şi permite efectuarea acestor lucrări.

Am discutat cu firmele care vor lucra şi vor să se apuce de treabă. Nu se pune problema de asfaltare, dar pentru scarificare, săpături sau terasamente vremea este bună. Oricum pe drumul propriu-zis nu merge nimeni, la cât este de distrus, deci nici nu se încurcă circulaţia”, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, primarul comunei Vlădeni, Cătălin Brînzanu.

Proiectul de reabilitare a DJ 282 Iaşi – Vlădeni – Şipote – Plugari – limită judeţ Botoşani a fost demarat încă din 2006, în paralel cu drumurile Iaşi – Vaslui şi limită judeţ Neamţ – Paşcani – limită judeţ Suceava, scrie Ziarul de Iaşi. Şantierul a fost însă întârziat de numeroasele contestaţii la licitaţia de execuţie, ca şi de incapacitatea primei firme contractante de a finaliza lucrările.

Noul contract de lucrări a fost semnat la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut. În lungime de 42 km, drumul Iaşi – Plugari va fi reabilitat de Eky-Sam Târgu Frumos, în proporţie de 35%, Transporturi Auto SA Botoşani – 35%, diferenţa fiind preluată de Enviro Construct. Lucrările vor costa 60 milioane lei, inclusiv TVA, urmând să se finalizeze cel târziu pe 8 ianuarie 2015. Din total, 12 milioane lei vor fi suportaţi din bugetul Consiliului Judeţean, diferenţa reprezentând fonduri europene nerambursabile şi guvernamentale.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*