Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Record mondial: Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun

oameni imbracti in Mos CraciunPentru al doilea an consecutiv, ansamblul urbanistic Palas a adus Iaşului un nou titlu Guinness World Records®. Duminică seara, în Atriumul Palas Mall, 1.073 depersoane costumate în elfi au stabilit un nou record mondial la categoria „Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun”. Astfel, s-a doborâtrecordul anterior, deţinut de Ammanford Town Centre din Ammanford, Marea Britanie,unde s-au reunit 762 de spiriduşi, pe 17 noiembrie 2012.

Evenimentul a fost organizat de ansamblul Palas, în parteneriat cu PrimăriaMunicipiului Iaşi, Liceul „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Clubul de Dans „Dance Energy” şi Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi.

După omologare, spiriduşii ausurprins numerosul public prezent cu un număr de dans jucăuş.

Recordul mondial a fost omologat de Claire Burgess, reprezentantul oficial al GUINNESS WORLD RECORDS®, Iaşiul deţinând un nou titlu care îi aduce notorietate lanivel internaţional. Cel mai mic participant la record a fost David, un bebeluş denumai patru luni, costumat în elf.
Demersul Palas Mall a presupus o adevărată desfăşurare de forţe.

Peste 700 despiriduşi au venit de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, cărora li s-aualăturat membri ai Clubului de Dans „Dance Energy” şi alţi ieşeni care au dorit săcontribuie la evenimentul organizat în premieră în România. Elevii participanţi auvârsta între 11 şi 18 ani şi au provenit de la 26 de clase de la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Pentru pregătirea momentului de dans, spiriduşii au repetat mai bine de180 de ore, de-a lungul a şase săptămâni. La realizarea costumelor s-a lucrat aproximativ trei luni şi s-au folosit peste trei kilometri de material.
Aceasta este cea de-a doua acţiune cu notorietate mondială care are loc la Palas.

Pe2 iunie 2012, cu ocazia inaugurării ansamblului urbanistic, Palas şi Iaşul austabilit împreună un record: 12.740 de lampioane înălţate simultan

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*