Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Firmele de panificaţie din Iaşi, trecute prin sita poliţiştilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat un control la o societate comercială din judeţul Iaşi, care are ca obiect principal de activitate producerea şi comercializarea produselor de panificaţie, ocazie cu care s-a stabilit faptul că aceasta a desfăşurat intervenţii neautorizate la echipamentele de măsurare a energiei electrice şi  nu a înregistrat cantitatea de energieelectrică consumată în perioada martie-noiembrie 2013, valoarea prejudiciului cauzat fiind de peste 85.000 lei.

Administratorul societăţii comercialeare acum dosar pnal pentru săvârşirea infracţiunii de  modificare fără drept a echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate, faptă prevăzută de art. 85, pct. 2 din Legea nr. 13 din 2007 şi furt calificat, faptă prevăzută şi ped. deart. 208-209.

În cadrul unui control economic efectuat la o întreprindere individuală cu punct de lucru în mun. Iaşi, s-a constatat că societatea comercializa pâine şi produse de patiserie, fără a înregistra în casa de marcat sumele încasate de la clienţi.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 6000 lei,  conform art. 1, lit. a, din Legea nr. 12 din 1990, iar suma de 425 lei, în numerar, identificată fără documente, a fost confiscată.

În ultima săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut 185 de controale directe, dintre care 43 la societăţi comerciale şi 64 la persoane fizice . De asemenea, au fost verificate 78 mijloace de transport.

Au fost aplicate 35 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.500 lei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*