Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Preot din Dobrovăţ, cercetat pentru agresiune şi ameninţări la adresa soţiei

Pentru sute de persoane, reprezinta un sprijin si un model demn de urmat. Predica in fiecare duminica despre intelegere, dragoste si respect si asculta pacatele tuturor enoriasilor. Niciunul dintrecredinciosi nu-i cunoaste insa secretul. Preotul din satul Rusi, comuna Dobrovat, Nicolae Patrauceanu Iftimie, se afla in divort de sotia lui, iar intre cei doi a pornit un razboi care nu are nicio legatura cu sfintenia. Scandalurile dintre cei doi au culminat in urma cu doua zile, atunci cand preotul si-a vazut sotia de mana cu un alt barbat, alaturi de care femeia traieste de aproximativ un an.

„Preotul stia de relatia dintre cei doi, pentru ca ea locuieste impreuna cu acel barbat si cu copii, o fetita de 7 ani si un baiat de 12 ani. I-a zis sa nu se mai afiseze cu el in public si i-a spus ca nu o sa ii dea niciodata divortul, pentru ca risca sa isi piarda parohia. Ea sustine ca a agresat-o de mai multe ori si vrea cu orice chip sa scape de el si sa-si refaca viata”, au precizat surse din cadrul anchetei.

Miercuri dimineata, un apel la serviciul unic de urgenta anunta un scandal urias pe strada Diminetii, din cartierul Frumoasa. Slujitorul lui Dumnezeu se certa ca la usa cortului cu sotia si amantul ei. Preotul ar fi scos din masina o ranga. In plus, se pare ca Nicolae Patrauceanu Iftimie a uitat de cele sfinte si i-a amenintat pe cei doi cu moartea. A fost calmat cu greu de politisti, iar la final a fost amendat cu suma de 200 de lei, pentru tulburarea ordinii si linistii publice. In cursul aceleiasi zile, Mara Patrauceanu s-a prezentat la Sectia 5 Politie din Bularga, impreuna cu cei doi copii, si a depus o plangere penala impotriva sotului ei, in care il acuza de amenintare. Ancheta a demarat in cursul aceleiasi zile, dar pentru ca partile implicate au cerut confidentialitate, politistii se feresc sa vorbeasca despre stadiul cercetarilor.

„Politistii au fost sesizati prin apel unic de urgenta 112 de catre o femeie, cu privire la faptul ca sotul ei, cu care se afla in divort, o ameninta cu acte de violenta. Politistii s-au deplasat de indata la fata locului, ocazie cu care barbatul a fost sanctionat contraventional cu 200 de lei amenda pentru tulburarea ordinii si linistii publice. De asemenea, pe numele lui a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Contactat telefonic, preotul a refuzat sa ofere mai multe detalii despre situatia dintre el si sotia lui, negand acuzatiile pe care femeia i le aduce. „Nu s-a intamplat nimic ieri (miercuri  -n.r., si nu sunt adevarate acuzatiile pe care mi le aduce. Asa spune ea, ca am amenintat-o, dar acest lucru nu s-a intamplat. Nu suntem despartiti, suntem casatoriti legal”, a spus Nicolae Patrauceanu Iftimie.

Femeia, impreuna cu cei doi copii minori, se afla in acest moment intr-unul dintre centrele Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), sub paza stricta. Spune ca se teme de amenintarile barbatului alaturi de care a trait in ultimii ani, asa ca a cerut sprijinul angajatilor DGASPC si a fost cazata intr-un centru pentru victime ale violentei domestice. De asemenea, de frica sa nu fie cautata la serviciu, si-a luat concediu. Aceasta sustine ca este traumatizata de experientele prin care a trecut si ca va ramane in centru pana la finalizarea anchetei. Apropiati de-ai familiei spun insa ca aceasta a cerut internarea special pentru a obtine un avantaj la divort si nu pentru ca s-ar teme intr-adevar pentru viata ei.

„Va pot asigura ca lucrurile stau altfel si sunt convinsa ca sotul meu a dat anumite declaratii doar pentru a-si proteja serviciul. In momentul de fata, prioritatea o reprezinta copiii mei, care au ramas traumatizati in urma incidentului de miercuri. Pentru moment, nu sunt pregatita sa dau alte declaratii”, a spus Mara Patrauceanu. Ancheta politiei va stabili insa care dintre soti are dreptate si ce masuri se impun in situatia lor, astfel incat cei doi copii minori sa nu fie afectati de razboiul pornit de parinti.

sursa: bzi.ro

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*