Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

De 1 Decembrie, la Iaşi se aprind luminile de Crăciun

Primăria şi Palas se pregătesc de sărbători. Anul acesta, primarul Gheorghe Nichita vrea să ofere ieşenilor un spectacol memorabil de lumină şi culoare care va inundat pietonalul Ştefan cel Mare: 100 de plase cu lumini vor forma un plafon de-a lungul bulevardului, 228 de copaci (evident, nu tei) vor fi ornaţi cu beteală şi globuri, vor fi amplasate 8 figurine 3D, 100 de figurine luminoase, 120 de ghirlande luminoase şi 40 de globuri de mari dimensiuni.

In cartierele Tătăraşi, Nicolina, Păcurari şi Alexandru cel Bun vor fi împodobiţi brazi şi se vor organiza spectacole de Crăciun.

În faţa Primăriei a fost adus, deja, un brad înalt de 18 metri, iar alături de acesta va sta un Moş Crăciun de 6 metri. De asemenea, se va monta o scenă de 24 de metri pătraţi pe care vor putea evolua nu doar artiştii consacraţi, ci şi copii de grădiniţă sau elevi.

Pe pietonal vor fi montate 8 căsuţe unde se vor vinde produse tradiţionale, iar în faţa prefecturii şi a Palatului se vor amplasa 50 de căsuţe unde se va organiza Târgul de Crăciun.

De Ziua Naţională, de la ora 17.30, la Iaşi se vor aprinde cele aproximativ un milion de luminiţe de sărbătoare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*