Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Ambasadorul Franţei în România, în vizită la Iaşi

Marti, 12 noiembrie, la Iaşi, ambasadorul Philippe Gustin va participa la ceremoniile militare care vor avea loc la cavoul francez şi la mormântul consulului Victor Place de la cimitirul Eternitarea, iar mai apoi la bustul generalului Berthelot, aflat în zona Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

La aceste evenimente vor lua parte reprezentanţi ai Ambasadei Franţei în România şi ai Institutului Francez din Iaşi, reprezentanţi ai Garnizoanei Iaşi, ai Instituţiei Prefectului Iaşi, ai Consiliului Judeţean Iaşi şi ai Primăriei Municipiului Iaşi.

Programul vizitei la Iaşi continuă cu o întîlnire la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi cu conducerea instituţiei şi cu studenţii filierei francofone a aceleiaşi unităţi de învăţământ superior. El se va deplasa mai apoi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pentru a participa la o întâlnire cu conducerea Universităţii ieşene, urmată de ceremonia de decernare a distincţiei de Cavaler al Ordinului Palmes Académiques doamnei prof. univ. dr. Simona Modreanu, şefă a Departamentului de Franceză al Universităţii.

De la ora 18.00, va asista la conferinţa şi prezentarea de carte susţinute de către Michel Roussin (autorul lucrării Sur les traces du général Berthelot, Editura Guéna-Barley, 2013, fost deputat, prefect şi ministru al Cooperării). Evenimentul este organizat de către Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional Moldova şi va avea loc în Sala Dublei Alegeri, Muzeul Unirii din Iaşi.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*