Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Unul dintre hoţii de la casa de amanet din cartierul Dacia este un patron!

Patronul unui complex turistic de lux din Iaşi este unul dintre cei trei autori ai jafului de la casa de amanet dintr-un cartier ieşean, care a avut loc în noaptea de 9 spre 10 iulie. Ionuţ Budescu Palia este acuzat de complicitate la furt calificat după ce ar fi informat ceilalţi doi hoţi despre cutia de valori de conţinea bunuri de aproximativ 190.000 de lei.
Afaceristul a încercat să fugă din ţară prin vama Borş, dar poliţiştii au aflat şi l-au prins.

Acum, el se află în arest pentru 29 de zile.

Pe 1 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat trei percheziţii, două în Iaşi şi una în Constanţa, la locuinţele celor trei suspecți de furt calificat. Rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor. Investigatorii au descoperit trei sisteme de calcul, înscrisuri şi obiecte susceptibile a proveni din comiterea faptei.

Îîn noaptea de 9 spre 10 iulie, cei trei ar fi sustras o cutie metalică plină cu bijuterii şi bani din încasări, în valoare de 187.000 de lei, dintr-o societate comercială din Iaşi, situată în cartierul Dacia. Iniţial, au fost bănuiţi chiar angajţii societăţii, deoarece s-a pătruns în incintă cu ajutorul codului de acces de la sistemul de alarmă. Ulterior, ancheta a demonstrat faptul că suspecţii au reuşit să afle codul după ce au supravegheat, firma mai multe zile, folosind aparatură  video extrem de performantă cu care au observat cifrele din cod.

Supecţii au intrat în vizorul poliţiştilor după ce au şi-au făcut de cap cu banii furaţi saupe care i-au primit după amanetarea bijuteriilor. Vacanţele de lux şi petrecerile i-au dat de gol.

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*