Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

O firmă din Botoşani va moderniza drumul Iaşi-Prăjeni

O firmă din Botoşani are şanse mari să încheie contractul de modernizare a drumului judeţean din municipiul Iaşi până la graniţa cu judeţul Botoşani. Potrivit unor surse din administraţie, societatea Transporturi Auto SA, ar fi câştigat licitaţia pentru modernizarea tronsonului de drum judeţean Iaşi-Plugari, pe o lungime de 38 de kilometri.

La licitaţie au fost depuse opt oferte. însă în selecţia finală au intrat doar trei, asocierea dintre SC Eky Sam Srl Iaşi şi Transporturi Auto SA, cu 55,35 milioane de lei, Vega 93 SRl cu 56 milioane de lei şi asocierea Tehnic Asist Botoşani cu Tel Drum SA Alexandria, cu 55,7 milioane de lei. Asocierea Transporturi Auto Eky Sam, a fost declarată câştigătoare prin prisma preţului cel mai mic oferit.

Proiectul modernizării sectorului de drum a demarat în 2007, prin fonduri europene, în 2011 a fost selectată firma ieşeană Euroconstruct Group să execute lucrările contra sumei de 57 de milioane de lei. La sfârşitul anului trecut Consiliul Judeţean Iaşi a reziliat contractul după ce firma executase doar 19% din lucrări, mult sub graficul asumat, şi a intrat în insolvenţă. Decizia a fost contestată de constructor în instanţă, iar judecătorii au dat dreptate autorităţilor ieşene, licitaţia pentru reabilitarea drumului fiind reluată în vara acestui an.

În paralel, autorităţile botoşănene au executat lucrări de modernizare între Flămânzi şi Prăjeni, drum care continuă prin Plugari şi ajunge în Iaşi. Varianta judeţeană este mai scurtă cu 10 kilometri faţă de drumul naţional Botoşani-Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*