Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

 

Iașul a urcat pentru prima dată, pe podiumul Mondialelor de fitness de la Kiev, seniori. Răzvan Olariu s-a întors acasă cu medalia de bronz.

Răzvan Olariu a fost medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de fitness, culturism, athletic fitness şi body fitness, desfăşurate la Kiev. Este pentru prima dată când efortul și talentul unui atlet din Iași sunt recunoscute pe plan mondial.

Antrenorii Felicia Purice Russ şi Cristian Russ, de la Clubul Sportiv Municipal Iaşi reuşesc să atingă astfel de performanțe, în condiţii modeste, departe de cerințele pe care le impune acest sport practicat la un nivel foarte ridicat.

Răzvan Olariu are 23 de ani și este din acest an senior. Este medaliat cu bronz la culturism – categoria de greutate 90 kg şi vicecampion mondial de juniori la athletic fitness.

La Kiev a susținut trei probe: tracţiuni şi flotări la paralele, ergometru şi program pentru etalarea corpului.

Rezultatul lui Răzvan constituie o premieră absolută pentru Federaţia Română de Culturism şi Fitness, fiind pentru prima oară când România cucereşte o medalie la un Campionat Mondial pentru seniori. „De regulă, când un sportiv trece la seniori rezultatele sale scad în valoare. Iată însă că Răzvan a reuşit să infirme această regulă şi să obţină un rezultat de prestigiu”, a declarat Felicia Purice despre elevul său, licenţiat în kinetoterapie. Atletul nu se mulțumește doar  cu performanțele sportive, el urmând din acest an, cursurile de master.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*