Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Spectacole de excepţie la Opera Română din Iaşi

Giselle la Opera Nationala din IasiDeşi sunt reluări ale premierelor din stagiunea trecută şi reluări ale unor producţii montate în urmă cu un an şi jumătate, spectacolele s-au jucat până acum cu casa închisă. Spectatorii Operei vor putea urmări până la sfârşitul anului pe scena Teatrului Naţional „Pescuitorii de perle“, „Văduva veselă“ şi „Elixirul dragostei“.

„În stagiunea trecută am optat pentru a monta foarte mult: şase premiere în şase luni: “Troienele”, “Indiile galante”, “Sunetul Muzicii”, “Aida”, “D’ale carnavalului”, “Giselle” şi nu am mai avut timp să le jucăm. Am preferat să avem un bagaj important de spectacole pe care să le prezentăm publicului, impresarilor şi în festivaluri. De acum vom juca spectacolele de anul trecut până în decembrie. De exemplu, «Giselle» a avut doar premiera, dar este foarte cerută la casa de bilete“, a mai explicat Beatrice Rancea. De-a lungul lunii octombrie, Opera va mai participa la „Seara valorilor“ (organizată de Primărie), dar şi la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) cu o Gală extraordinară de operă, operetă şi musical-uri celebre.

Producţii mari

Odată cu intrarea în noul an, cântăreţii de operă vor începe pregătirile pentru „Traviata“ şi „Boema“, două producţii mari, pe care Opera îşi propune să le abordeze într-o manieră modernă. Beatrice Rancea a mai anunţat că anul viitor va fi din nou prezent la Iaşi maestrul Andrei Şerban, urmând să pună în scenă două spectacole grandioase. Tot printre planurile pentru anul 2014 se numără şi „Lacul lebedelor“. „Problema este că nu corespundem numeric şi probabil vom face o coproducţie cu o operă din ţară. Valoarea balerinilor noştri a crescut din punct de vedere tehnic şi interpretativ, dar numeric suntem puţini. Formula clasică este de 24 de lebede, la care se adaugă lebedele mici, lebedele mari, lebăda albă, cea neagră“, a specificat  managerul Operei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*