Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Primarul Iaşiului: „Nu se pot planta copaci înalţi pe pietonal. Vom deschide acolo stagiunea de toamnă a Operei din Iaşi. Cum mai văd spectatorii dacă plantăm copaci?”

Centrul municipiului Iaşi va rămâne zonă pietonală. Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, susţine că nu vor fi replantaţi copaci înalţi în locul teilor tăiaţi la începutul anului deoarece acolo a fost amenajat un pietonal unde vor avea loc spectacole.

Avem ieşeni care blamează tot ce se petrece în oraş. Să meargă la Sibiu să vadă ce frumos e acolo, în Piaţa Mare. Şi la Sibiu a fost scandal, oamenii au spus că nu e verdeaţă. Primăria Sibiu câştigă bani. Sunt firme specializate care închiriază piaţa de luni până duminică. Întotdeauna există inerţie la schimbarea la nou. Trebuie să modernizăm acest oraş, trebuie să creăm evenimente. Nu se pot plata copaci înalţi pe pietonal. Vom deschide acolo stagiunea de toamnă a Operei din Iaşi. Cum mai văd spectatorii dacă plantăm copaci?”, a declarat  Gheorghe Nichita într-o conferinţă de presă.

Duminică, în faţa Primăriei Iaşi au fost aşezaţi mai mulţi tei, în ghivece, iar unul dintre arbori a fost plantat în pământ, acţiunea fiind iniţiată de Partidul Ecologist Român.

Vă reamintim că peste 70 de tei, cu o vechime de zeci de ani, au fost tăiaţi la începutul anului pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi. În locul lor au fost plantaţi salcâmi japonezi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*