Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Aurelian Pavelescu, exclus din propriul partid

Aurelian Pavelescu a fost exclus din propriul partid – Partidul Naţional Democrat- Creştin Democrat. Decizia a fost luată de 10 din cei 15 membri ai Biroului Naţional de Conducere, într-o şedinţă care a avut loc la Iaşi. Până pe 19 octombrie, când vor fi organizate noi alegeri, funcţia de preşedinte interimar va fi deţinută de fostul senator ieşean Vasile Lupu.
 
Cei din BNC spun că Aurelian Pavelescu nu mai reprezenta de mult PNŢCD-ul. El fiind doar ”omul cu ştampila”. Lui Pavelescu i se reproşează atitudinea dictatorială, excluderi abuzive fără a avea acordul BNC, declaraţii date la diverse posturi de televiziune şi care nu concordă cu orientarea partidului, subminarea constantă a forurilor de conducere din partid. 
 
Azi s-a întrunit la Iaşi Biroul Naţional de Conducere, birou recunoscut de instanţele de judecată şi care este înregistrat în registrul partidelor politice şi s-a decis excluderea domnului Aurelian Pavelescu faţă de măsurile abuzive, de refuzul acestuia de a colabora cu forurile competente şi de conducere ale partidului”, a spus Vasile Lupu.
 
Pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres cu delegaţi desemnaţi statutar prin conferinţe judeţene cu participarea tuturor membrilor PNŢCD ”care înţeleg nevoia de creştin democraţie în România, nevoia de credibilizare a instituţiilor şi statului român”.
 
Vasile Lupu a anunţat totodată că nu îşi doreşte să candideze la şefia PNŢCD pentru că şi-a propus să ajute, pe cât posibil, la reoganizarea formaţiunii politice.
 
Nu voi candida la funcţia de conducere a PNŢ sau la altă funcţie în Congres. Singurul meu scop este să duc până la capăt testamentul politic al lui Iuliu Maniu, de a nu lăsa partidul să moară”, a precizat Vasile Lupu.
 
 Potrivit acestuia, în cadrul aceleiaşi întâlniri s-a decis declararea ”drept nule şi neavenite” a sancţiunilor şi excluderilor făcute de Pavelescu.
http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*