Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Dumitru Oprea: “Constituţia este a românilor şi nu doar a USL!”

Senatorul Dumitru Oprea critică încercările liderilor USL de a impune proiectul unei Constituţii plecând de la interesele politice de partid, ca şi cum ar fi planul lor de guvernare.

Într-o declaraţie politică, parlamentarul ieşean a arătat că lipsa de transparenţă a procesului de elaborare a noii Constituţii este regretabilă şi contraproductivă.

Parlamentarul ieşean consideră că modificarea Constituţiei ţării trebuie să fie un proces cu o amplă participare din partea societăţii civile, care să se desfăşoare o perioadă mai mare de timp, astfel încât ideile să poată fi dezbătute cu atenţie, în mod public. Doar aşa este posibilă realizarea unui document care să întrunească aprobarea cât mai multor dintre cetăţenii ţării.

În acest context, senatorul PDL i-a acuzat pe liderii USL că ignoră experţii în drept constituţional şi faptul că îşi afişează vădit dispreţul faţă de părerile altora.

În finalul intervenţiei sale, Dumitru Oprea le-a amintit reprezentanţilor USL că puterea este trecătoare, iar abuzul de putere afectează credibilitatea noii Constituţii. Viitorul unei naţiuni nu trebuie sacrificat pentru mofturile şi interesele de partid ale unor politicieni aflaţi vremelnic la conducerea ei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*