Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Herta Muller vine la Iaşi să ia parte la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere

Scriitoarea germană de origine română, Herta Muller, laureata Premiului Nobel pentru Literatură pentru anul 2009, va veni în luna octombrie la Iaşi. Ea se va întâlni cu publicul în cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere. Evenimentul, care va avea loc în perioada 23-27 octombrie, este organizat de Muzeul Literaturii Române, filiala Iaşi, în parteneriat cu Consiliul Judeţean.

Este o mare bucurie ca lansăm un astfel de festival, pe care vrem să-l facem aşa cum este în alte zone precum la Viena, Paris sau Varşovia. Vor participa aproximativ 100 de scriitori, traducători, editori, critici literari, jurnalişti internaţionali, directori de festivaluri sau de edituri din Statele Unite, Franţa, Germania sau Israel”, a declarat Dan Lungu, directorul MLR Iaşi şi directorul festivalului.

Printre autorii străini care au mai confirmat venirea la Iaşi pentru a lua parte la Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere se numără Herta Muller, Attila Bartis (Ungaria), Aris Fioretos (Suedia), Georgi Gospodinov (Bulgaria)şsi Jan Koneffke (Austria). De asemenea, vor fi invitaţi şi prozatorii români, Gabriela Adameşteanu, Ştefan Agopian, Florina Iliş şi Filip Florian, şi poeţii Emil Brumaru, Mircea Dinescu şi Ioan Mureşan.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*