Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

 

Gala premiilor operelor naţionale, la Iaşi

Pentru prima dată în România, capitala Moldovei găzduieşte sâmbătă, 8 iunie, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi -Gala premiilor operelor naţionale  –  un eveniment cultural de excepţie ce va fi preluat şi transmis în direct de TVR 1, TVR HD şi Radio România Cultural.

În cadrul manifestării vor fi acordate premii la 14 categorii de nominalizări precum: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun dirijor, cel mai bun solist, cea mai bună solistă, cel mai bun solist de balet, cea mai bună solistă de balet, cel mai bun spectacol din creaţia românească, premiul pentru concepţia decorului, premiul pentru concepţia costumelor, premiul pentru debut, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun coregraf, cel mai bun musical.

Pe lângă aceste distincţii, se vor acorda unor mari artişti premii de excelenţă şi pentru întreaga activitate, dar şi premii speciale ale juriului. Acestea vor fi înmânate de personalităţi marcante ale culturii româneşti din ţară şi străinătate.

Gala Premiilor Operelor Naţionale este iniţiată de Opera Naţională Română Iaşi şi organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi şi se doreşte a fi un eveniment cu tradiţie, prin care activitatea artiştilor de operă să fie recunoscută, apreciată şi premiată.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*