Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Municipalitatea mută Bazarul de sub Podul Nicolina în CUG

Comercianţii care acum îşi vând produsele în bazarul de sub podul Nicolina se vor muta în curul lunii iunie lângă Podul din CUG – Poitiers. Reprezentanţii Primăriei dau aigurări că amenajările de la noul spaţiu sunt pe ultima ută de metri, muncitorii lucrând acum la ultimele racorduri şi la împrejmuire.Bazarul din CUG, amplasat lângă târgul de cherestea, a beneficiat de o investiţie consistentă a Primăriei. Nu mai puţin de 260 de module au fost montate pentru cei care doresc să îşi vândă marfurile, au fost asfaltate căile de acces şi parcarea, a fost lărgită strada şi zona a fost dotată cu iluminat public. 

De asemenea, s-a lucrat la igienizare, a fost ridicat molozul şi a fost curăţat spaţiul de sub pasajul Poitiers. 

Administrarea zonei revine în sarcina celor de la EcoPiaţa, care va avea în cadrul bazarului un depozit şi spaţii pentru birouri. 

În funcţie de cum finalizăm lucrările la noua locaţie, comercianţii se pot muta şi vom închide bazarul vechi. Avem acum o zonă modernizată, care oferă condiţiile unui comerţ civilizat. Pe de altă parte, comercianţii nu mai pot rămâne pe actualul amplasament pentru că vor începe lucrările de reabilitare la pasajul Nicolina”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. 

După mutarea comercianţilor, spaţiul de sub podul Nicolina va fi eliberat şi vor fi recuperate mare parte din structurile metalice existente în prezent. O parte din acestea vor fi folosite pentru gardul noului bazar, restul fiind cedat către Citadin.

Pentru ieşenii care doresc să ajungă în zona noului bazar, municipalitatea va modifica traseele autobuzelor. Astfel, liniile de autobuz care ajung în zona pasajului Poitiers vor fi prelungite până la Bazar.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*