Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Primul Parc Logistic European din zona de Nord Est a României este construit la Iaşi

Primul Parc Logistic European din zona de Nord Est a României este construit la Iaşi.  Omul de afaceri Bogdan Piţigoi a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările de implementare a proiectului, au demarat în luna februarie, şi vor fi derulate cu ajutorul fondurilor europene, în localitatea Leţcani, în apropierea DE 585 şi a şoselei de centură a Iaşiului. 

Proiectul Parc logistic comuna Leţcani – Judeţul Iaşi este un proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Iniţiatorul şi realizatorul proiectului este S.C. SOLO S.R.L .Valoarea totală a proiectului este de 26.342.077,08 lei, din care 14.066.996,51 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este Organismul Intermediar desemnat de către Autoritatea de Management pentru implementarea Programului Operaţional Regional în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Prin obiectivele propuse, proiectul Parc logistic comuna Leţcanii urmăreşte realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care să stimuleze la nivel local dezvoltarea economică durabilă, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivului general al Programului Operaţional Regional: dezvoltarea echilibrată a regiunilor României.

Construcţia parcului a început în luna februarie, în comuna Leţcani, urmărindu-se crearea primului parc logistic din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, în vederea atragerii de investiţii şi stimularea creării de noi locuri de muncă. Deschiderea oficială este programată pentru primăvara lui 2014.

Parcul Logistic comuna Lețcani este o soluție modernă pentru companiile românești sau multinaționale care au nevoie de: spații logistice de depozitare și servicii;  spații de producție; depozite; birouri;  cantină restaurant; parcări și alte facilități. 

Amplasat la intrarea în Iași, acest nou proiect cu finanțare europeană este foarte ușor accesibil, fiind în imediata apropiere a drumului european E85, a șoselei de centură a Iașului, dar și a viitoarei autostrăzi Iași – Târgu Mureș. 

Parcul Logistic comuna Leţcani – judeţul Iaşi are un caracter complex care cuprinde: spaţii de depozitare/producţie uşoară, inclusiv anexe (capacitate totală de 9.364,50 mp suprafaţă utilă) şi spaţii de birouri, inclusiv anexe (1.845,19 mp suprafaţă utilă), toate la preţuri stabilite sub nivelul celor practicate pe piaţă, în conformitate cu disponibilitatea de plată a IMM-urilor.

 ”Îmi exprim speranţa că odată dezvoltat acest Parc vom pune iar Iaşiul pe harta dezvoltatorilor. Există multă forţă de muncă dar puţină ofertă de angajare. Avem noroc şi de faptul că Iaşiul este bine plasat, se află la limita de est a Comunităţii Europene şi la 24 de kilometri de Republica Moldova şi la circa 150 de kilometri de Ucraina”, a spus omul de afaceri Bogdan Piţigoi

Potrivit acestuia, rata de ocupare a structurii de sprijinire a afacerilor va fi de cel puţin 65% în 2 ani de la darea în funcţiune a Parcului Logistic. De asemenea, în cadrul structurii de afaceri creată vor fi găzduite cel puţin 20 de firme, vor fi create 77 de locuri de muncă permanente şi patru locuri de muncă nou create în cadrul SC Solo SRL.  

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*